Recept na Jack Daniels grilované krídelká

V rámci dobrej grilovacej sezóny by nemal chýbať víkend venovaný grilovaným kuracím krídelkám. Grilované krídelká by mali byť pripravené na drevenom uhlí a servírované ekologickým spôsobom s využitím recyklovatelných materilálov ako sú kompostovateľné taniere a drevené príbory. Jednou z top variant sú Jack Daniels grilované krídelká.

Intrediencie na prípavu omáčky:

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • jedna malá cibuľa, posekaná na drobno
  • 3 lyžice kečupu alebo paradajkového pretlaku
  • 4 lyžice jablčného octu
  • 2 lyžice javorového syrupu
  • 2 lyžice worcestrovej omáčky
  • 3 lyžice Jack Daniel whisky
  • kuracie delká (rozdelené podľa kĺbov s odstránenými špičkami)
  • hrubá soľ a čerstvo pomleté čierny korenie

Príprava omáčky:

Na olivovom oleji zkaramelizujeme cibuľu, odstavíme a primiešame podrvený cesnak. Následne pridáme paradajkový pretlak, jablkový ocot, javorový sirup, worčestrovú omáčku a whisky. Na miernom onhi miešame asi tak 10 minút, pokiaľ sa omáčka nezhutní.

Príprava mäsa:

Príprava mäsa na gril je veľmi jednoduchá. Kuracie mäso dôkladne nasolíme, nahrejeme gril a pečieme 20 až 25 minút. Keď je mäso ugrilované odoberieme ho z grilu a zalejeme pripravenou omáčkou. Následne dáme na pár minút naspäť na oheň, aby omáčka vytvorila peknú zkaramelizovanú vrstvu na povrchu mäsa.

Ako servírovať grilované krídelká:

Pri správnej grilovačke používame ekologické materiály ako kompostovatelné papierové taniere, či ekologické drevené príbory. Grilované krídelká namáčame v omáčke a zajedáme stonkovým zelerom.