Jarná púpavová limonáda

K jarným rastlinám, ktoré neodmysliteľne patria na naše lúky, patrí púpava. Púpava je známa svojim vysokým obsahom vitamínu C a antioxidantov, čo sa hodí v každom ročnom období a samozrejme aj v teplých dňoch je vhodným osviežením púpavová limonáda.

Na limonádu potrebujeme:
1 väčší citrón
1-2 lyžice medu
1 hrnček čerstvých púpavých kvetov
8 hrnčekov vody

Vezmeme si džbán, do ktorého dáme najprv hlavičky kvetov, zalejeme šťavou z citróna a vodou, premiešame a nakoniec dosladíme medom podľa chuti a znovu premiešame.

Limonádu dáme na 2 hodiny do chladničky odstáť a vychladiť.

Púpavovú limonádu podávame v sklenenej nádobe na limonádu s kvetmi alebo jednoducho precedenú iba s kockami ľadu.