Ovocné víno a la sangria

K chutným dezertom, či len tak k poobednému posedeniu v záhrade sa skvele hodí ovocné víno a la sangria, ktoré bude chutiť aj menej vínovýmm typom, pretože ovocie mu dodá tú správnu vôňu a letnú chuť.

Ingrediencie:

1 fľaša ľahkého sladšieho vína alebo priamo sangrie

1 červený pomaranč

1 klasický pomaranč

1 zelené jablko

10  jahôd

červený melón

2-3 broskyne

hrsť červených alebo čierných ríbezlí

Melón a broskyne použijeme namiesto ľadu, a tak si ich nakrájame na kúsky a tie dáme zmraziť dostatočne skoro predtým ako chceme ovocné víno podávať hosťom.

Do džbánu dáme jablko, pomaranč, jahody nakrájané na kúsky. Ovocnú zmes zalejeme vínom a dáme chladiť aspoň 2 hodiny pred podávaním.

Podávame vo vysokých 3 dcl pohároch, ktoré pred podávaním naplníme cca do polovice mrazeným ovocím a zalejeme pripraveným vínom.

Toto ovocné víno je možné spraviť aj v nealkoholickej verzii s napríklad s hroznovou šťavou.