Letná čerešňová bábovka

Letná čerešňová bábovka a jej svieža chuť sa hodí k raňajkám, ale aj na poobednému pikniku. Prekvapte svojho partnera lahodnou bábovkou v piknikovom košíčku.

Ingrediencie:

2 hnčeky polohrubej múky

1 hrnček tmavého cukru

1 vanilkový cukor

1 prášok do pečiva

½ hnrčeka plnotučného mlieka

½ hrnčeka repkového oleja

4 väčšie vajíčka

hrsť mandľových hobliniek

čerstvé čerešne

Pripravíme si formu na bábovku, ktorú vymažeme maslom (prípadne olejom) a vysypeme hrubou múkou, či krupicou a dáme si predhriať rúru na 180°C.

Vo väčšej miske vymiešame dohladka vajíčka, cukor, vanilkový cukor, mlieko, olej a zopár kvapiek vanilkovej arómy.

Vo vedľajšej miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a postupne primiešame k pripravenej hmote.

V poslednom kroku primiešame k cestu aj umyté a odkôstkované čerešne a následne vylejeme do formy na bábovku a dáme piecť.

Čerešňová bábovka sa pečie približne 50-60 minút, pričom sa stále špáradlom ubezpečíme, či je bábovka hotová, teda ak sa nám cesto nelepí na špajdľu. Upečenú bábovku necháme vychladnúť a potom ju vyklopíme na tanier, nakoniec môžeme bábovku ozdobiť práškovým cukrom, poliať cukrovou polevou alebo si ju vychutnať bez ďalšieho zbytočného cukru.