PIZZA

Ingrediencie:

 500 g pšeničnej múky (hrubej, alebo polohrubej)
25-30 g  čerstvého droždia,
voda podľa potreby
3-4 lyžice extra panenského olivového oleja
 soľ
Talianske cesto na pizzu začneme s múkou, ktorú si nasypeme na pracovnú dosku do tvaru sopky, v strede spravíme jamku do ktorej nalejeme teplej vody a pridáme soľ, droždie a olej.  Vymiešame cesto do hladkej a pružnej formy, ak je potrebné prilejeme ešte vodu.  Cesto vytvarujeme do tvaru gule, položíme do misky, prikryjeme vlhkou utierkou a necháme odstáť na teplom mieste, tak 2 až 2,5 hodiny, kedy by cesto ma zhruba zdvojnásobiť svoju veľkosť.
Cesto vezmeme znovu na pracovnú dosku, ktorú predtým riadne pomúčime, znovu ho prepracujeme a tak rozvaľkáme na hrubku cca 0.5 cm.
Pizzu pečieme na plechu , ktorý je potretý olivovým olejom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *