Facebook iconYouTube iconTwitter iconRSS icon

Nachádzate sa tu

Home

Bryndzové halušky

Brzndyove halusky receptIngrediencie na bryndzové halušky pre asi 4 osoby:

6 veľkých zemiakov
polohrubá múka
soľ 
2 vajíčka
250g bryndze
200ml kyslej smotany
 
Zemiaky nastrúhame najemno a zmiešame s ostatnými surovinami, pridávame toľko múky, kým nám nevznikne hustejšia zmes. Do  väčšieho hrnca dáme zovrieť osolenú vodu a následne pretláčame cesto cez sitko na halušky
(Ak sa nám halušky nerozlietajú, cesto je ok)
Varíme asi 15 minút, miešame aby sa nám halušky neprilepili na dno. Potom ich zlejeme a  do horúcich halušiek primiešame bryndzu a kyslú smotanu.
 
Na každú porciu sa podľa chuti pripadá opražená slaninka.
 
Dobrú chuť.
Bryndzove halusky
Video: 

Viac receptov podľa príslušných kategórií: