Facebook iconYouTube iconTwitter iconRSS icon

Nachádzate sa tu

Home

Čokoládový koláč Brownies

Ingrediencie:

300g  horkej čokolády

100g  ochutenej čokolády – napr. čili alebo pomaranč

100g  múky (pre celiatikov použijeme mix mletých orechov)

4   vajíčka

100 – 150g cukru, záleží od toho či to chceme viac sladké alebo aby bola dominantná chuť čokolády.

Najprv si vyšľaháme bielka a potom žĺtka, aby sme mali koláč krásne nadýchaný, potom si nalámeme čokoládu (200g horkú a 100g ochutenú) na malé kúsky a roztopíme ju spolu s cukrom vo vodnom kúpeli* a keď čokoláda vychladne primiešame k nej vajíčka a nakoniec primiešame múku.

Vezmeme si  porcelánovú alebo sklenenú zapekaciu misu, vymastíme ju, vysypeme krupicou, vystelieme papierom a vzniknuté cesto nalejeme do misy. Navrch ešte nalámeme posledných 100g čokolády a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov.

 

  * Hrniec s vodou a na ňom nerezová miska, v ktorej nad parou roztápame niečo

cokoladovy kolac brownies
Video: 

Viac receptov podľa príslušných kategórií: